Bugun...

Masa Tenisi Ve Oturarak Voleybol’un Adı: Oniki Şubat Nf Spor Kulübü

 Tarih: 25-01-2024 12:15:00
Burak Horuz

Normalde her hafta Kahramanmaraş bölgesel amatör lig ve amatör liglerdeki futbol müsabakalarını yazarken bu hafta profesyonel liglerde ilimizi masa tenisi ve oturarak voleybolda ülke genelinde gururla temsil eden bir kulübe değineceğim..

ONİKİŞUBAT NF SPOR KULÜBÜ.
Onikişubat Nf Spor Kulübü Başkanlığını  Fatih Kaya yapıyor. Kendisi Fen bilgisi öğretmeni. Hem kulübün masa tenisi oyunculuğunu yaparken hem de  kulübün başkanı. Nerdeyse 15 yıl önce birkaç arkadaşın toplanarak (avukat, doktor, öğretmen, memur) gibi farklı statüko dan insanlar kendi aralarında hobi olarak masa tenisi oynamasıyla başlayan süreç yeni arkadaşlıklarla güçlenirken bireylerin kendisini geliştirmesiyle birkaç kişinin cesaretiyle kulüp kurma fikrini getirdi.
Onikişubat Nf, 2020 yılında kuruldu. 


Sporu sevdirmek ve daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla faaliyetlerini yürütmekteler. 2 farklı amatör branşta şehrimizi Ulusal düzeyde temsil ediyorlar. 

Bu branşlardan ilki Paralimpik bir spor alanı olan Oturarak Voleybol iken diğeri ise olimpik bir spor alanı olan Masa Tenisi dir. 

Türkiye Voleybol Federasyonu Süper Lig'inde mücadele eden Para Voleybol sporcuları ve Türkiye Masa Tenisi Federasyonu 3.Lig'inde mücadele eden Masa Tenisi sporcuları ile fark yaratan bir spor kulübü oldular. 

Hem de bunu 4 yıl içinde başardılar. 

Kulüpte milli sporcular bulunduğu gibi amatör ve veteranlardan gelen yetenekli sporcularda müsabakalara çıkmaktadır.


Oturarak Voleybol sporu Fiziksel Engeli bulunan bireylere hitap etmektedir. Bu anlamda bu kulübümüzün, fiziksel engeli olan bireylerin kadın, erkek ayrımı yapmaksızın bu sporun tanınmasına ve yaygınlaşmasına çok büyük katkıları olmaktadır.


Sizin de Fiziksel engeliniz varsa; sosyalleşmek, spor yapmak istiyorsanız ve voleybolu da seviyorsanız bu kulübümüzün kapıları sonuna kadar herkese açıktır. 

Tabiri caizse, oturduğun yerde ellerini kullanarak, pas vereceksin ve topu fileden karşıya atacaksın. Bu arada filenin boyu 1 metre.

Masa Tenisi ve Oturarak Voleybol antrenmanları haftanın üç günü Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'müzün Spor Salonlarında gerçekleşiyor.

 Bu sporlarlara ilgisi olan herkese Spor salonlarımız 7/24 açıktır.
Kulüp için özellikle belirtmem gereken şey altyapı ile ilgilenmiyor. 

Spor okulu gibi de çalışmıyor. Bu kısmın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü antrenörlerinin yaptığını ifade ediyorlar. Yani bu spor branşlarından hizmet vereyim para kazanayım gibi bir düşünceleri yok. 

ONİKİŞUBAT NF olarak asıl amaçlarının profesyonel liglerde ilimizin kalıcı olması gerektiğini belirtiyorlar. Bunun için mücadele veriyorlar.


Müsabakalarda masa tenisi branşında İzmir, Balıkesir, Adana, Ankara, Çorum gibi farklı illerde etaplar gerçekleşiyor. 

Her etap farklı tarihlerde federasyonun belirlediği illerde gerçekleşiyor. Lig usulü olan müsabakalarda 16 takım bulunuyor ilk 8 takım playoflara kalırken son  takım ise playout oynuyor. 

Her etapta oyuncuların yol masraflarından tutun kalacak yer, yeme içme gibi, spor malzemesi gibi bir yığın gideri olurken bunların karşılanması için gerekli sponsor arayışı da her daim var gibi görünüyor.

Gel gelelim bu kadar güzel işlerin yapıldığı, şehrimizin temsil edildiği bu branşlarda spor kulübümüzün maddi ve manevi yükünü kim, kimler üstleniyor. Taşın altına elini kimler atıyor?

Maalesef bu konuda pek iyimser olamayacağım. Kulübümüz bunca güzel, anlamlı işler yapmasına rağmen maddi açıdan pek destek görmüyor diyebilirim. Bunun dışında kulübe ayni ve nakdi yardım anlamında yapılan desteklerden bahsedelim.

Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, antrenmanlarını yapabilmek için spor salonu kapılarını ardına  kadar açmış olup kulüplere ise nakdi yardımda bulunuyor. 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Para Voleybol sporcuları için İl dışı müsabakalara ulaşım aracı tahsis etmekte ve ulusalda temsil eden kulüplere nakdi yardımda bulunmaktadır. 

Kahramanmaraş Onikişubat Belediye Başkanlığı Kulüp sporcularına sportif malzeme desteği sunmaktadır.

Maraştaspor Gazetesi, [23.01.2024 14:33]
Peki yapılan bu yardımlar kulübün yapmış olduğu bunca çalışmaların ne kadarını karşılıyor?

Bu soruya cevabım maalesef yarısını bile karşılamıyor demem gerekiyor. Peki geriye kalan maddi yükü kim sırtlıyor? Maalesef destek olan herhangi bir firma, kuruluş, kişi bulunmuyor.

Bu kadar anlamli ve iyi işlerin yapildığı kulübün şehirde gereken desteği alamaması yapilan anlamli ve güzel işlerin daha fazla kişiye ulaşamaması anlamına geliyor. Gönül ister ki bu kulüp daha fazla kişiye ulaşsın. Daha fazla kişi sporu sevsin. 

Türk Sporuna daha fazla katkıda bulunsun. Neden olmasın. 

Son söz, bu şehrin insanı; bu şehre hizmet edenleri destekler, desteklemelidir..

  YAZARIN DİĞER YAZILARI
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
YUKARI