Bugun...

Karaziyaret’e “Kurtuluş” Yok Dedi

 Tarih: 03-12-2023 19:31:00
Burak Horuz

Kahramanmaraş Bal Ligi 8.grup 8. haftanın derbisi Karaziyaretspor ile Kurtuluşspor arasında oynandı. Fair play çerçevesi içinde geçen müsabakayı 4-0 gibi net bir skorla Kahramanmaraş Kurtuluş spor kazandı.. Genel olarak sistemden ziyade bireysel performans, kalite ve becerinin maçta fark yarattığını söyleyebilirim.


MAÇIN KRİTİK ANLARI

Kurtuluş Spor 2. Dakika da Mehmet Ballı’nın ortasında Melih Deşir’in kafa golüyle öne geçti. Maçın 8. Dakikasında Mehmet Ballı nın ortasında Karaziyaret savunmasının eline gelen top sonucu penaltı kazanan Kurtuluş Spor da Mehmet Ballı penaltıyı gole çevirdi. Sahada varlık bile gösteremeyen Karaziyaret Spor’a üstünlük sağlayan Kurtuluş Spor 22. Dakika’da Ramazan Kaplan’ın golüne engel olamayarak 3-0 geriye düştü. İkinci yarı yine Mehmet Ballı nın ortasında Hacı Arıcı’nın kafa golüyle maç 4-0 bitti.


MAÇ ANALİZİ
Futbolda kazanan her zaman haklı olsa da oynanan futbol olarak değil de tecrübe, beceri ve bireysel performansların farkı açtığını söyleyebilirim. 

Özellikle Kurtuluş Spor un tecrübeli  sol beki Mehmet Ballı  3 asist 1 gol ile maçta yıldızlaştı.  Ortasaha da Sefa Aktepe tecrübesiyle kritik dokunuşlar yaparken özellikle 18 yaşındaki Ramazan Kaplan (1 gol de atarak) profesyonel olma yolunda kendisi için önemli bir  gelişim göstermektedir. 

Bütün maçlarda oynama başarısını gösteren Ramazan Kaplan etkili ayakları ve güçlü fiziği ile de dikkatleri kendine çekmeyi başardı. Kalesinde pozisyon bile vermeyen Kurtuluş Spor ikinci yarıyı adeta hazırlık maçı havasında oynadı. İkinci yarı Hacı Arici ile farkı açarak gelecek için umut veren bireysel yetenekleriyle maçı kazanmayı bildi. 

Kurtuluş spora yönelik yapabileceğim eleştirilerin başında erkenden skor bulmuşken daha çok topa sahip olan rakibi yoran top vermeyen bir futbol oynayabilirlerdi. 

Bunun yerine özellikle 3-0 dan sonra daha çok gol atalım anlayışıyla acele oynamaları top kayıpları yapmasına neden oldu diyebilirim..

Geçen haftaki kadroya göre farklı bir kadro ile sahaya çıkan Karaziyaret Spor  özellikle ortasahada geçen haftaya göre de beklenen direnci gösteremedi. 

Bu hafta kadroda 11 başlayan 4 futbolcunun değişmesiyle ve bu futbolcuların güç, kondisyon ve mental olarak hazır olmamaları skorun ilk dakikalarda açılmasında etkili oldu diyebilirim. 

Geçen haftanın iyilerinden olan Ökkeş Durdi ve Metehan Özel in bu maçta yedek kalmaları onların takım üzerindeki etkisini gösterdi diyebilirim..

Bunun yanı sıra Karaziyaret spor un sahada sakin kalarak top ile sorumluluk alamaması topu çabuk kaybetmeleri takım arkadaşları arsındaki uyumsuzluklar bu hafta daha çok göze çarptı.

 Bence kazanmak kaybetmekten ziyade 8. Haftaya geldiğimizde Karaziyaret spor da ortaya bir oyun aklının çıkmaması en çok eleştirilen noktalardan biri olmalı ve taraftarı takıma destek noktasında umutlandırmamaktadır. 

Geriden oyun kurmadan tutun da duran toplardaki organize olunmaması ve sadece şişirme topların çokluğuna bakacak olursak maç hazırlıklarının yeterli olmadığını ya da verimli olunmadığını söyleyebilirim. 

Futbolcuların oyun sistemine olan inançsızlıkları özgüvenlerinin düşmesine yapabilecekleri şeyleri yapamamaya ve istemedikleri futbolu oynamak zorunda kalmaları seyirciye de hiçbir zevk vermiyor..

  YAZARIN DİĞER YAZILARI
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
YUKARI