1xbetm.info hipas.info wiibet.com mariobet giriş restbetcdn.com
Bugun...

Şehrimizde Futbol Fay hattının üzerinde

 Tarih: 13-12-2023 01:35:00
Burak Horuz

Kahramanmaraş 2023-2024 yılı Adem Şahan 1.Amatör Lig Sezonu hayırlı olsun. Uzun bir aradan sonra normale dönme adına şehrimizde bazı spor organizasyonları da eskiye dönmeye başladıysa da her sene alıştığımız bazı spor insanlarını da gözlerimiz arar oluyor. 


Özlemle ve rahmetle andığımız abilerimiz ablalarımız kardeşlerimizin eksikliği kalbimizde ince bir sızıya gözlerimizde damla damla üzüntüye dönüşüyor.. 

Asrın felaketinde vefat eden hemşerilerime Allah’tan rahmet, kalan sevdiklerine sabırlar diliyorum..

Kahramanmaraş’ta Spor; Fay hattının üzerinde Futbol!

6 Şubat 2023 depreminden sonra özellikle 11 ilde futbolda büyük gerilemeler oldu. Özellikle depremden büyük yara alan Kahramanmaraş, Hatay, Malatya, Adıyaman illerinin futbol takımları da etkilendi. 

Bu illerin takımları o sezon liglerden feragat etti. Bu sene de 3. Ligde yer alan ilimizin profesyonel takımları Kahramanmaraş Spor ve Kahramanmaraş İstiklal Spor da lige katılmama kararı aldı.

Bölgesel amatör ligi takımlarımızdan Kurtuluş Spor ve Karaziyaret Spor ise lige katılarak onca yokluğa rağmen başarılı olmaktan ziyade var olma savaşı veriyor. 


Şimdi de uzun bir aranın ardından Adem Şahan 1.Amatör Lig Sezonumuz bu hafta sonu oynanan maçlarla başladı.


Deprem sonrası Doğu ve Güneydoğu'da futbol sistemi iflas etmiş durumda. Yakın zamana kadar göstermelik olarak da olsa altyapı vardı ancak artık o da yok. 

Profesyonel liglerde yer alan kulüplerin oyuncu izleme ekipleri de yok. Her yıl onlarca sporcu başka bölgelerdeki kulüplere gitmek zorunda. Bölgemizden altyapılardan kolay kolay futbolcu yetişmiyor. 

Piyasayı avcunun içine alan aynı kişiler, her sezon anlaştığı kulüplere kadro kuruyor. Görünürde yönetimler var ama takımları belli kişiler yönetiyor. 


Başarı yok, para yok, borçlar katlanarak artıyor. Planlama yok, her şey tesadüflerle yürüyor. Her sene, biraz para bulan iyi takım kurup bir üst lige çıkıyor sonraki sene averaj takımı olup geldiği gibi düşüyor. 

Devamlılık yok, başarı olsa yönetimde hemen ali cengiz oyunları ihtiraslar köşe kapmacalar başlıyor. 

‘Siyasetçilerin şehrin takımını yalnız bıraktığını’ iddia eden başkanlar çoğalıyor. Çünkü futbol bizde siyasetle yürüyor..
Memlekette insan kıtlığı varmış gibi hep aynı insanlar. Biri gidiyor, diğeri geliyor.

 En çok şikayet eden kişiler de aynı kişiler. Hem futbolu yönetip hem de hiçbir şeyden memnun olmuyorlar. 

Başkanlar, teknik direktörler, antrenörler, futbolcular.. Para yok diyor, başarı yok diyor ama her yıl kadro kurup lige katılmak istiyorlar bunu da fedakarlık olarak adlandırıyor. 

Şikayet edecekseniz yapmayın fedakarlıksa yapmayın birilerinin gözüne girmek birilerini kandırmak için yapmayın.. Olmuyor ilerlemiyor..


20 yıldır ilimizde her hangi bir spor vasfını taşıyan biri için; kaç sporcu yetiştirdiniz ? 

Karakter ve potansiyel olarak bu oyuncular nerde? Şehrimize kaç milyon Türk lirası kazandırdınız? 

Şehrimizin ne kadar reklamını yapabildiniz?
Bu algıyı niye yansıtıyorum şehrimize?

 Çünkü yaralarımızı sarmak için şehrimizin ayağa kalkabilmesi için futbolun temellerinin acilen fay hatlarının üzerinden alınması ve sağlam temellerle inşa edilmesi gerekli diye düşünüyorum.


Sadece şehrimizde değil her şehirde yaşanan tablo aynı. 

Bize de, her yıl aynı yalanları ve içi boş hikâyeleri dinlemek kalıyor. 

Allah bizlere sabır versin. Bir yandan depremin yaralarını sarmaya çalışırken, bu şehirlerin insanları geçim derdine, kalacak yer derdine düşmüşken, elinde cep telefonu olan, ne kadar insan varsa sosyal medyada, ''maşallah'' futbolcu ya da spor uzmanı. 

Adamların bilmediği hiç bir şey yok. Ama ilerleme dersen o da yok..
Ezber bozan, yenilik getiren, modern; bireysel olmadan adil organize bir futbol örgütlenmesi görmeyi istemek şehrimiz için çok olmamalı!

  YAZARIN DİĞER YAZILARI
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
YUKARI