1xbetm.info hipas.info wiibet.com mariobet giriş restbetcdn.com
Bugun...
SON DAKİKA

Bu Futbol Karaziyareti Ligde Tutar Mı?

 Tarih: 03-12-2023 19:30:00
Burak Horuz

Karaziyaretspor - Adıyaman Belediye Spor Arasında Saat 14.00'de oynanan Maçta Gülen Taraf 1-0 İle Adıyaman Belediye Spor oldu. Maçı Orta Hakem Zeynep Acar ve Yan Hakemler Barış Karakuş, Gökhan Karaboğa ve 4. Hakem Erhan Terece Yönetti.

 


Bal Ligi 8. Grup 7. Hafta maçında alt sıraları yakından ilgilendiren kazanan için 6 puan sayılacağı maç 90 dakika kıran kırana geçti. Mücadele gücü yüksek olan sert faullerle ikili temasın bolca geçtiği müsabakada 1 kırmızı kart çıktı ve kazananı penaltı golü belirledi. hakem verdiği kararlarla ise tartışılma konusu oldu.

MAÇ ANALİZİ
İlk dakikalarda baskılı başlayan adıyaman belediye spor 2. dakika da Karaziyaret sahası içinde tartışılan bir penaltı ile 1-0 öne geçti. maça 1-0 geride başlayan Karaziyaretspor yediği golün moral bozukluğunu ilk yarı üstünden atamadı. 

İLK YARIDA;
 4-3-3 oyun sistemiyle sahaya yayılan karaziyaret spor savunmada 4-5-1 ile Adıyaman Belediye Sporu karşıladı. İlk yarı golün etkisiyle moral bulan Adıyaman önde baskı kurarak karaziyaret in oyun kurmasını engelleyebildi. Karaziyaretspor uzun toplar ile ileri 3 lüsünü buluşturmaya çalıştıysa da başarılı olamadı. alan paylaşımı ikili mücadele takım arkadaşları arasında uyum konusunda ilk yarı adıyaman daha başarılı oldu diyebilirim. Neredeyse ilk yarı pozisyon bile vermedi.  Adıyaman Belediye Spor İse 4-1-4-1 ile maça başladı ve kanatlarını olabildiğince savunma arkası koşularla topla buluşturmaya geniş alanda rakibi yormaya yönelik yan paslarla Karaziyaretspor’u kendi sahsından çıkarmadı.

İKİNCİ 45. DAKİKA;
Karaziyaretspor ikinci yarıda daha istekli skor isteyen bir görüntü sergiledi. Topu kazanma süresi düştü ve daha çok topla oynamak isteyen baskı kuran ileri üçlüsünü 2. bölgede daha çok topla buluşturan bir anlayışla sahadaydı. Adıyaman Belediye spor ilk yarıda ikili mücadelede kondisyonda ve dirilik de kurduğu üstünlüğü ikinci yarı Karaziyerete kaptırdı. 4-2-3-1 sistemine dönen Adıyaman Belediyespor ortasahada top tutarak rakibin aldığı riskleri değerlendirmek için ileride hızlı paslarla çıkmak istese de Karaziyeret’in kondisyonlu ortasahası buna izin vermedi. Devamlılık konusunda sorunlar yaşayan Adıyaman Belediye değişikliklerle de istediği oyunu oynayamadı. Karaziyaretspor’un daha genç bir kadroyla sahada olması bu durumda etkili olabilir. Risk alan karaziyaretspor ikinci yarı 2 net pozisyondan yararlanamadı. özellikle 78. dakika da Zafer Kenger’in araya attığı al da at pasında Cebrail Çetinkaya İcardivari topun dibine girişinde top kaleciyi geçse de az farkla dışarı çıktı.

SONUÇ:
Gelelim Köşeyazımın başlığında sorduğum soruya “Bu Futbol Karaziyaret’i ligde tutar mı?” bir futbolsever olarak ne kadar evet demek istesem de zor diyebilirim. Çünkü futbolcu kadrosu olarak sadece savunma yaparak ve uzun toplarla sonuca gitmenin ötesini ister ligde kalmak. her ne kadar genç kadroları kendilerini devamlı kondisyonlu güçlü gösterse de top ile daha çok beceri isteyen tempo ayarlayabilen daha tecrübeli davranarak sahada liderlik yapan oyuncuların kritik maçlarda sorumluluk alması gerekebilir. Bunun içinse Karaziyaretspor Kulübünün gençlerin yanına oyun aklı olabilecek, öğretici ve birleştirici olabilecek onları destekleyerek takım ruhunu bozmadan motive edebilecek yeni transferlere ihtiyacı olduğunu düşünüyorum..

  YAZARIN DİĞER YAZILARI
YUKARI